חוות אלכסנדר זייד (קרית טבעון)
אם יצאתם לטיול לצפון הארץ ונסעתם על הכביש המחבר את ואדי מילק לגליל תהיה זו החמצה אמיתית לא לעצור ולו לזמן קצר במסעדה של איתמר זייד, נינו של אלכסנדר זייד, שהיה חלוץ העלייה השנייה, ממקמי "השומר" ושימש גם כשומר בעמק יזרעאל. הנוף הנשקף מהמסעדה השוכנת בקרבת מקום לקברו של השיח´ אבריק ובסמוך לאנדרטה לזכרו של אלכסנדר זייד, הוא מדהים ביופיו – שדות עמק יזרעאל נפרשים במורדות הגבעה על שלל צבעיהם העז. המשק של משפחת זייד נמצא אף הוא בקרבת מקום, ממנו יוצאות העיזים למרעה בוקר בוקר, ולאחר מכן מיוצרות הגבינות האיכותיות מחלבן, נמכרות במקום ואף מוגשות במסעדה.
יש משהו קסום במסעדה של איתמר זייד שקירותיה מתעדים את ההיסטוריה של המקום ושל משפחת זייד. באחת התמונות בשחור לבן מדרבנת ציפורה זייד, אשתו של אלכסנדר זייד, את הסוס בשדות העמק. התמונות התלויות מסביב לשולחנות יוצרות מפגש אינטימי עם הדמויות ועם ההיסטוריה של ההתיישבות. במסעדה תוכלו ליהנות מארוחה ישראלית המבוססת על שלל גבינות העיזים המיוצרות במשק. תפריט המסעדה כולל ירקות טריים המגיעים ישירות מהעמק, קישים במגוון טעמים, מגשי גבינות, יוגורט עיזים בתוספות שונות, לחם שאור ממאפיית ביגה ושאר מטעמים.
ניתן לארח במקום עד כ-50 סועדים והוא פתוח אף לאירועים בתיאום מראש.